Met de viering van Palmzondag van het lijden van de Heer is de Goede Week begonnen. Stap voor stap volgen we de Heer in zijn lijden, sterven en verrijzen. Voor de vieringen van de Goede Week moet u reserveren, omdat er steeds maar beperkt plaats is (maximaal 30 personen). De vieringen zijn echter ook via livestream thuis mee te vieren. In de H. Antoniuskathedraal zijn de verschillende vieringen op de volgende tijden:
Boeteviering
maandag 29 maart, 19.00 uur
Het is een goed gebruik om vóór Pasen vergeving te vragen voor de dingen die we fout hebben gedaan en tussen ons en God en onze medemens in staan. De boeteviering biedt een gewetensonderzoek en gelegenheid voor individuele biecht.
Chrismamis
woensdag 31 maart, 19.00 uur (alleen via livestream)
In de Goede Week wijdt de bisschop de oliën die bij doop, ziekenzalving, vormsel en wijding gebruikt worden. Bij de chrismamis is alleen een aantal genodigden aanwezig. U kunt de chrismamis volgen via livestream.
Avondmis van Witte Donderdag
donderdag 1 april, 19.00 uur (met livestream)
Het begin van het Paastriduüm. In de Avondmis van Witte Donderdag zitten we met Jezus en zijn leerlingen in de bovenkamer om het Laatste Avondmaal te vieren. Jezus stelt de H. Eucharistie in en geeft een voorbeeld van dienstbare naastenliefde. Aan het einde van de viering plaatst de bisschop het H. Sacrament in het rustaltaar.
De viering van 19.00 uur is al volgeboekt.
Goede Vrijdag van het lijden en sterven van de Heer
vrijdag 2 april, 15.00 uur (met livestream)
Op Goede Vrijdag gedenken we het lijden en sterven van de Heer. De viering bestaat uit drie delen: de liturgie van het Woord met het lijdensverhaal, de kruistoning en verering van het kruis, en de communie. Voor de kruisverering kunt u zelf bloemen meenemen (uit het plastic) of gebruik maken van een bloem die u krijgt aangereikt. Het kussen van het kruis is vanwege corona niet mogelijk.
Kruisweg
vrijdag 2 april, 19.00 uur
Statie voor statie lopen we met de lijdende Jezus mee, van de veroordeling tot de dood door Pilatus, tot aan de kruisiging op Golgotha en het sterven van de Heer. Terwijl Hij zijn kruis naar de executieplaats draagt heeft Hij verschillende ontmoetingen en bezwijkt Hij drie maal. We overdenken de betekenis van zijn lijdensweg voor onze eigen levensweg als leerling van Jezus.
Verrijzenis van de Heer, in de heilige nacht: paaswake
zaterdag 3 april, 19.00 uur (met livestream)
De paaswake is het hoogtepunt van het liturgisch jaar. In een plechtige viering wordt de paaskaars ontstoken en verspreidt het licht van de verrezen Heer zich door de donkere wereld. We luisteren naar de heilsgeschiedenis, naar het plan van God om ons te redden. We vernieuwen onze doopbeloften en vieren weer de Eucharistie.
De viering van 19.00 uur is al volgeboekt.
Verrijzenis van de Heer, dagmis
zondag 4 april, 08.00 uur en 10.30 uur (met livestream)
Dit is de dag die de Heer heeft gemaakt. Paaszondag begint met de vreugdevolle boodschap van de Heer zelf: ‘Ik ben verrezen en nog altijd bij u!’ We zijn bij Maria Magdalena die het lege graf ontdekt en zijn leerlingen er over vertelt.
De viering van 10.30 uur is al volgeboekt.
Maandag onder het octaaf van Pasen
maandag 5 april, 10.30 uur
In zowel de Antoniuskathedraal als de Catharinakerk zetten we de viering van het octaaf van Pasen voort.