December 2017

19.00 uur Antoniuskathedraal: vesperviering

Maandag 1 januari

Kerstviering voor ouderen

Op woensdag 13 december is er om 14.00 uur voor ouderen een gezellige kerstviering in de ontmoetingsruimte naast de Antoniuskathedraal. De middag begint met een korte gebedsdienst. Daarna is er een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Er wordt een kerstverhaal verteld en er is een kleine loterij met leuke prijsjes. Iedereen is van harte welkom!

Christmas Fever in de kathedraal

Paus Franciscus heeft gezegd: “Christus komt onder ons met Kerst: het is de perfecte tijd voor een ontmoeting met Hem”. Daarom vindt op donderdag 21 december in de Antoniuskathedraal van 18.00 tot 22.00 uur de laagdrempelige Christmas Fever plaats. Tijdens de Christmas Fever wordt winkelend publiek in de binnenstad op straat uitgenodigd om een kaarsje aan te steken in de kerk. Binnen klinkt zang en muziek en iedere bezoeker wordt uitgenodigd om een waxinelichtje vooraan bij het Allerheiligste neer te zetten. Om deze Christmas Fever tot een succes te maken, zijn parochianen en andere geïnteresseerden van harte uitgenodigd om mee te helpen. U kunt zich daarvoor aanmelden via info@parbc.nl.

Kathedrale Cantorij zoekt nieuwe zangers

De Kathedrale Cantorij zingt sinds 2001 iedere tweede en vierde zondag van de maand in de H. Antoniuskathedraal en bij de belangrijke feesten. Het koor geeft af en toe ook concerten en werkt mee aan televisieopnames. De cantorij zoekt nieuwe leden met een geschoolde stem, die voldoende noten kunnen lezen en over genoeg muzikaliteit beschikken om het koor te versterken. Tot het repertoire horen onder andere missen van Palestrina, Dubra en Tavasszy, en motetten van De Victoria, Byrd, Rutter, Manneke en Lauridsen. Spreekt deze muziek je aan? En heb je altijd al willen zingen in een fantastisch klinkend gebouw in hartje Breda? Wil je je vocale talent ontwikkelen? Dan ben je bij de Kathedrale Cantorij aan het goede adres. Neem contact op met dirigent Jan Schuurmans en kom eens meezingen tijdens een repetitie op dinsdagavond van 20.00-22.00 uur in de H. Antoniuskathedraal. Jan Schuurmans is bereikbaar op jschuurmans@bisdombreda.nl.

Hulp bij kinderkerstviering en kinderwoorddienst

Op zondag 24 december is er in de H. Antoniuskathedraal om 17.00 uur speciaal voor kinderen van 0-6 jaar een kinderkerstviering. Het is een laagdrempelige viering waarin het kerstverhaal centraal staat en we samen kerstliederen zingen. Om alles in goede banen te leiden zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die tijdens de viering een handje willen helpen. Ook bij de kinderwoorddienst op Eerste Kerstdag om 10.30 uur kunnen we nog wat hulp gebruiken. Heb je belangstelling? Laat het ons dan weten via info@parbc.nl.

Antoniuskathedraal en Catharinakapel 180 jaar

In 2017 en 2018 bestaan de beide kerken van onze parochie 180 jaar. De Antoniuskathedraal werd op 12 december 1837 ingewijd, de Catharinakapel een half jaar later op 25 juli 1838. Het zijn de eerste katholieke kerken die in de Zuidelijke Nederlanden na de Reformatie mochten worden gebouwd, onder toezicht van Rijkswaterstaat. Het 180-jarig jubileum begint op 12 december 2017 om 12.00 uur met een plechtige viering van de verjaardag van de wijding van de kathedraal. Verdere activiteiten rondom het jubileum worden later bekend gemaakt. Mocht u daar zelf ideeën voor hebben, laat ze dan vooral weten via info@parbc.nl.