Nieuwsbrief voor maart 2022

Verregaande versoepelingen in de kerk

Met ingang van 25 februari zijn er in onze kerken vrijwel geen beperkende maatregelen meer. U kunt weer zitten waar u wilt, mondkapjes en afstand houden zijn niet meer nodig. Bij de ingang vindt u weer wijwater en bij de communie is ook de tongcommunie weer toegestaan. De kettinkjes tussen de banken zijn verdwenen en door de week staat er geen scherm meer bij de communie.
Wel vragen we u nog de basismaatregelen in acht te nemen. Geen handen geven, de handen ontsmetten en bij klachten thuis blijven. De vredewens blijven we dus nog door een buiging aan elkaar geven.

Parochie-avond over Sint Jozef

Op vrijdag 18 maart is er in de Antoniuskathedraal een avond over Sint Jozef. Om 19.00 uur is er de viering van het hoogfeest van de H. Jozef. Aansluitend is er een bijeenkomst in de ontmoetingsruimte van de kathedraal waarbij de figuur van Jozef centraal staat. We laten ons door de voedstervader van Jezus en de bruidegom van de heilige Maagd Maria inspireren om ons eigen leven als leerlingen van Jezus vorm te geven. De avond wordt afgesloten met een informeel samenzijn. De avond is gratis toegankelijk.

Voorbereiding op Pasen met personen uit de Bijbel

Vanaf woensdag 2 maart verschijnt er iedere ochtend op het youtubekanaal van de Augustinusparochie een video over een persoon uit de Bijbel. Deze mensen laten de heilsgeschiedenis zien die zij met God hebben meegemaakt, vol van ervaringen die variëren van Gods genade, barmhartigheid, eenheid en ook van bloedvergieten. Laat je op weg naar Pasen elke dag raken door de ervaringen van deze personen uit de Bijbel!

24 uur voor de Heer

Met de titel ‘Ik zal je rust geven’ vindt van vrijdag 25 maart op zaterdag 26 maart het initiatief ‘24 uur voor de Heer’ plaats in ons bisdom. Daarmee geven we gehoor aan de oproep van paus Franciscus om voorafgaand aan de vierde zondag van de veertigdagentijd mensen aan te moedigen het sacrament van boete en verzoening te ontvangen in een context van eucharistische aanbidding. De Antoniuskathedraal is daarvoor geopend op vrijdag 25 maart van 13.00 tot 14.00 uur. Meer informatie en een fotopagina zijn te vinden op de website van het bisdom.

Eucharistievieringen

H. Jozef

Vrijdag 18 maart: 19.00 uur,  H. Antoniuskathedraal (aansluitend parochie-avond)

Derde zondag van de veertigdagentijd