Nieuwsbrief voor september 2021

Koffie in de bisschopstuin

Na de H. Mis op zondag 5 september kunt u in de tuin van de bisschop een kopje koffie of thee komen drinken. Er is daar voldoende ruimte om elkaar op een veilige manier te ontmoeten. Voor de kinderen zijn er spelletjes die ze onder begeleiding kunnen spelen. We staan kort stil bij het einde van de zomervakantie en het begin van een nieuw school-, studie- en werkjaar. Ook zal één parochiaan in het bijzonder eventjes in het zonnetje worden gezet. Wie dat is en waarom, dat ziet u op 5 september. Het gaat er vooral om, om elkaar weer te zien en te spreken. Omdat het aantal stoelen beperkt is, vragen we u om een kleedje mee te nemen, zodat u op het grasveld kunt zitten. Zo krijgen we een beetje een picknick-gevoel. Daar hoort ook iets lekkers bij. Neemt u gerust iets mee dat u ook aan anderen uit kunt delen.

Uitleg geloofsvorming gezinnen

Voor gezinnen met opgroeiende kinderen bieden de vier parochies van Breda vanaf zondag 19 september een inspirerend, langer lopend catechesetraject aan. Elke derde zondag van de maand komen de gezinnen in de ochtend bij elkaar in de H. Michaelkerk voor ontmoeting, vorming en de viering van de Eucharistie. Op zondag 26 september is er na de H. Mis een korte presentatie van de inhoud van deze gezinscatechese. Daarvoor bent u uitgenodigd in de ontmoetingsruimte. Zo blijft u op de hoogte wat er aan missionaire projecten in onze parochie plaatsvindt.

Schoonmaak van de kerk

Op vrijdag 24 september tussen 13.00 en 16.00 uur en op zaterdag 25 september vanaf 10.00 uur willen we de Antoniuskathedraal een grote schoonmaakbeurt geven. Er moet van alles gebeuren: de banken in de was zetten, de vloer dweilen, stoffen, koperwerk poetsen, kleine reparaties, enzovoorts. Er zijn kleine en grote klussen. Voor deze schoonmaakactie zoeken we vrijwilligers die op één of beide dagen willen meehelpen. Met een paar mensen kunnen we waarschijnlijk al heel veel doen. Helpt u mee? Laat het weten via info@parbc.nl of geef u op bij teamassistent Steven van Roode.