Nieuwsbrief voor juli 2021

Mediaviering op 25 juli

Op zondag 25 juli wordt de H. Mis weer rechtstreeks uitgezonden vanuit de Antoniuskathedraal om 10.00 uur op NPO2. Eventjes zijn we dan de allergrootste parochie van Nederland met ruim honderdduizend gelovigen die met ons meevieren. De H. Mis begint dan om 10.00 uur. Even na het begin van de viering is de kerk niet meer toegankelijk, om de uitzending rustig te laten verlopen. Tijdens de viering zal een ensemble uit Oosterhout onder leiding van Frans Bullens de zang verzorgen.

Verdere versoepelingen in de kerk

Met ingang van 26 juni zijn enkele maatregelen in onze kerken versoepeld. Zo is het niet meer nodig u vooraf aan te melden en hoeft u in de kerk geen mondkapje meer te dragen. We mogen meer mensen in de kerk ontvangen, zolang voldoende onderlinge afstand gegarandeerd is. Onze koren kunnen met een iets grotere groep gaan zingen.

Alle andere maatregelen omtrent hygiëne en afstand blijven wel gelden. Zo vragen we u dringend 1,5 m afstand te houden tot anderen en de bij binnenkomst en vóór het ontvangen van de communie de handen te ontsmetten. De communie kunt u nog steeds uitsluitend op de hand ontvangen. Ook wordt meezingen nog ontraden.

We zijn dankbaar dat we weer met meer mensen samen kunnen komen om de liturgie te vieren. De bisschoppen spreken hun waardering uit voor de inzet van alle betrokkenen in de parochies die het steeds mogelijk hebben gemaakt en nog maken om de vieringen ondanks corona door te laten gaan.

Livestream uitgebreid

We hebben inmiddels ons opnamesysteem van de livestream uitgebreid met een tweede camera. Nu kunnen we alles nog beter in beeld brengen. Heel fijn voor de parochianen die de eucharistieviering thuis willen of moeten volgen. Later in juli wordt ook het geluid van het koor apart opgenomen, zodat de zang tijdens de livestream ook goed te volgen is.

Reparaties Antoniuskathedraal

Afgelopen maand is de vloer van het priesterkoor hersteld. De vlonders die de crypte afdekken waarin het verzinkbare altaar rust, waren ernstig aangetast door houtrot. Alle draagbalken zijn inmiddels vervangen, waardoor het priesterkoor weer veilig te betreden is. De reparatie is verricht door onze eigen vrijwilligers.

De geluidsinstallatie laat het steeds vaker afweten. Het geluid was al niet best, maar de laatste tijd klonk er soms een vervelende brom, en af en toe deed hij het zelfs helemaal niet meer. Eind juli wordt de verouderde installatie van Oost-Duitse makelij vervangen door een nieuwe. Die gaat ervoor zorgen dat het geluid in de kerk straks veel beter klinkt. Een testopstelling gaf al heel goede resultaten.

Vakantierooster vieringen

In de vakantiemaanden juli en augustus zijn onze priesters, de zusters en de medewerkers van de parochie soms langere tijd afwezig. Daarom is er een vakantierooster voor de diverse vieringen in de H. Antoniuskathedraal en de St. Catharinakerk. In de Antoniuskathedraal komen o.a. de wekelijkse aanbidding op donderdag en de Mis om 8.00 uur op zondag te vervallen. Op het Begijnhof veranderen de aanvangstijden van de doordeweekse gebedsvieringen. Kijk voor een volledig overzicht op www.parochiebredacentrum.nl.