Nieuwsbrief voor juli 2020

Aanmelden nog nodig, maar geen bevestiging meer

Het is nog altijd nog om je vooraf aan te melden als je in het weekend naar een viering komt. In de Catharinakerk op het Begijnhof kunnen we nog steeds maar 20 kerkgangers ontvangen, in de Antoniuskathedraal zijn dat er ongeveer 50. Door je aan te melden weten we hoeveel mensen we kunnen verwachten en kunnen we eventueel wat stoelen bijzetten.

De aanmelding zullen we vanaf augustus niet meer persoonlijk bevestigen. Als je je hebt aangemeld, kun je dus gewoon naar de kerk komen. We maken altijd plaats voor je.

Nu het coronavirus zich toch weer meer begint te verspreiden vragen we je aandacht voor het volgende als je onze kerken bezoekt:

• houd 1,5 m afstand tot anderen, ook in de banken

• ontsmet je handen bij binnenkomst en vóór het ontvangen van de Communie

• blijf thuis als je verkouden bent of verhoging hebt

Vanaf augustus vroegmis op zondag

De extra viering in het weekend zal vanaf augustus niet meer op zaterdagavond maar op zondagmorgen zijn. Om 8.00 uur is er dan een stille Mis in de Antoniuskathedraal. Op die manier komen we tegemoet aan de wens van veel parochianen om op zondag naar de kerk te kunnen. Ook geven verschillende mensen aan vanuit het verleden gewend te zijn naar de vroegmis op zondag te gaan. Op 2 augustus is de eerste keer. Als u zich aanmeldt voor de zondagsviering, geef dan duidelijk aan of u naar de vroegmis (8.00 uur) of de gezongen hoogmis (10.30 uur) komt.

Mediaviering op 6 september

Op zondag 6 september wordt de eucharistieviering weer live vanuit de Antoniuskathedraal uitgezonden op NPO2. Bisschop Liesen zal in deze viering de celebrant zijn. Dat betekent dat de mis om 10.00 uur begint in plaats van 10.30 uur. De vroegmis om 8.00 uur komt op die zondag te vervallen, omdat op dat tijdstip de camerarepetitie plaatsvindt. Als je je aanmeldt voor deze viering herinneren we je daar natuurlijk aan.

Frank Snelders overleden

Op 21 juli is na een kort ziekbed plotseling Frank Snelders overleden. Hij was 74 jaar oud. Op dinsdag 28 juli namen we in de Antoniuskathedraal afscheid van Frank.

Elke zondag zat hij met zijn vrouw Jacqueline voorin de kerk. De familie beschrijft hem als ‘een harde werker met gouden handen’. Zo kenden wij Frank ook. Hij heeft zich jarenlang onbaatzuchtig ingezet voor het onderhoud van de Antoniuskathedraal en de Catharinakerk. Kleine dingen en grote klussen deed hij vakkundig, met plezier en altijd met een vleug humor. De banken voorin bij de preekstoel: Frank heeft ze ingekort. De kolom waar het Mariabeeld op staat: Frank heeft het in elkaar gezet. De podiumdelen waar onze Kathedrale Cantorij op staat bij mediavieringen: Frank heeft ze op maat gemaakt. Het zijn maar enkele van de vele sporen van vakmanschap die hij in onze kerken heeft achtergelaten. We gaan hem missen als mens en wensen zijn familie veel sterkte toe met dit grote verlies.

In augustus geen livestream op zondag

In de zomerperiode is er geen livestream van de zondagsviering vanuit de Antoniuskathedraal. De eerstvolgende viering na de vakantie op 6 september wordt live uitgezonden op NPO2.

Viering van Maria Tenhemelopneming

Op zaterdag 15 augustus vieren we het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming, het patroonsfeest van ons bisdom. Om 10.30 uur is er een plechtige Eucharistieviering met de bisschop als celebrant en muzikale medewerking van de mannen van de Kathedrale Cantorij. Tevens zal er in deze Mis speciaal gebeden worden voor alle overleden bisschoppen van Breda. Daarvoor zijn de nabestaanden van de overleden bisschoppen uitgenodigd.