Nieuwsbrief voor juli 2020

Vanaf nu weer ‘gewone’ nieuwsbrief

Nu de intelligente lockdown grotendeels is opgeheven en de kerkelijke coronamaatregelen voorlopig niet snel zullen veranderen, gaan we ook met onze digitale nieuwsbrief weer terug naar normaal. Dat betekent dat je vanaf nu  aan het begin van elke maand weer een nieuwsbrief per email ontvangt.

De afgelopen maanden hebben we je wekelijks op de hoogte gebracht van de laatste berichten omtrent de verschillende nieuwe maatregelen. Ook brachten we kerkelijke activiteiten onder je aandacht die wel (digitaal) doorgingen. De samenstellers van de nieuwsbrief hopen dat deze berichtgeving je geholpen heeft!

Vanaf juli meer kerkbezoekers mogelijk

Vanaf 1 juli kunnen we weer meer kerkbezoekers ontvangen. In de Antoniuskathedraal kunnen 50 tot 60 mensen op veilige afstand van elkaar plaatsnemen. In de Catharinakerk op het Begijnhof is plaats voor 20 mensen. Het blijft dus voorlopig nog wel nodig om je vooraf aan te melden. Dat kan via de website van de parochie, door een e-mail te sturen of even te bellen. De vieringen zijn op zaterdag om 17.00 uur (Begijnhof) en 19.30 uur (kathedraal) en op zondag om 10.30 uur (10.30 uur).

Mediaviering op 19 juli

Op zondag 19 juli wordt de eucharistieviering weer live vanuit de Antoniuskathedraal uitgezonden op NPO2. Dat betekent dat de mis om 10.00 uur begint in plaats van 10.30 uur. Als je je aanmeldt voor deze viering herinneren we je daar natuurlijk aan.

De live uitzending op zondag heeft ook een gevolg voor de viering op zaterdagavond. Om 19.30 uur zul je bijvoorbeeld lampen, kabels en statieven zien.

Leerlingen van Jezus sluiten jaar af

Afgelopen jaar is een aantal parochianen maandelijks bij elkaar gekomen om met elkaar te ontdekken wat het betekent om leerling van Jezus te zijn. Zij zaten als het ware aan de voeten van Jezus en luisterden naar wat Hij te zeggen had. Die groepen sluiten op vrijdag 10 juli het jaar af met een laatste bijeenkomst en met elkaar te kijken hoe deze weg een vervolg kan krijgen.

Lectoren ontmoeten elkaar

De lector leest in de vieringen de lezingen. De laatste tijd hebben zich een aantal nieuwe vrijwilligers gemeld om die functie in de liturgie uit te oefenen. We zijn heel blij met deze versterking van de groep lectoren! Op donderdag 9 juli komen ze bij elkaar om met elkaar kennis te maken en met elkaar te spreken over wat het betekent om lector te zijn en het Woord van God (voor) te lezen.

Vanaf augustus vroegmis op zondag

Om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen om de Mis op zondag bij te wonen, hebben we een extra viering in het weekend toegevoegd op zaterdag om 19.30 uur. Dat blijkt voor velen toch een lastige tijd. Voor sommigen is het te laat, anderen gaan liever op zondag naar de kerk. Daarom verplaatsen we vanaf 1 augustus deze extra viering naar de zondag, en wel om 8.00 uur. Een vroegmis dus, zoals die tot voor kort ook elders in Breda gevierd werd. Deze vroege Mis op zondag zal een stille mis zijn, dus zonder zang die door een cantor of koor verzorgd wordt – wel zullen we waar mogelijk samen a capella zingen.