Augustus 2017

EENENTWINTIGSTE ZONDAG DOOR HET JAAR

Zaterdag 26 augustus

Zondag 27 augustus

10.30 uur Antoniuskathedraal: Kathedrale Cantorij, MIVA-collecte, kinderwoorddienst

Brommers voor Burkina Faso

Op 26 en 27 augustus vindt de jaarlijkse MIVA-collecte plaats. De opbrengst is bestemd voor een bijzonder project, dat hulpverleners en veldwerkers in Burkina Faso van brommers voorziet om zo nog meer kwetsbare mensen en kinderen te bereiken. Burkina Faso is een van de armste landen van de wereld. Veldwerkers gaan de dorpen in afgelegen gebieden in om de meest kwetsbaren te bereiken en te helpen. Met uw bijdrage aan de kerkcollecte geeft u nog meer mensen in Burkina Faso een nieuwe toekomst. Op www.miva.nl leest u meer over dit project.

Kaarskensprocessie Baarle-Nassau

Op zondag 20 augustus vindt er in Baarle-Nassau en Baarle-Hertog de jaarlijkse kaarskensprocessie plaats. De avond begint om 20.00 uur met een plechtige eucharistieviering ter ere van de heilige Maagd Maria in de Sint-Remigiuskerk in Baarle-Hertog. Daarna trekt de devote lichtprocessie net zoals in Lourdes door het centrum van de twee dorpen. In de processie wordt het leven van Bernadette uitgebeeld. Via luidsprekers kunt u met de gebeden en gezangen meebidden en -zingen. Kaarsen met een kapje kunt u ter plaatse verkrijgen voor €1,50.

International Youthcamp Tibériade

Voor jongeren van 16 tot 30 jaar is er tussen 18 en 25 augustus een Youthcamp van de San Damiano-jongeren in Tibériade, België. Meer dan 200 jongeren uit heel Europa zullen vier dagen lang samen nadenken over verschillende thema’s en drie dagen op een evangelie-trektocht gaan waar ze samen met een broeder of zuster van Tibériade de periferieën opzoeken. De kosten bedragen tussen €20 en €50. Voor meer informatie en aanmelden ga je naar www.tiberiade.be.

Tienerretraite Oosterhout

Voor tieners van 14 tot 18 jaar is er van 21 tot 23 augustus een speciale retraite bij de zusters benedictinessen van de Onze Lieve Vrouwe Abdij in Oosterhout. Je ervaart samen met de zusters het leven van ‘ora et labora’, je maakt kennis met de stilte en je praat met elkaar over verschillende thema’s. De kosten bedragen €35. Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij gastenhuis@olvabdijoosterhout.nl of 0162-455 079.

Vrijwilligers gezocht voor de openstelling

Onze Antoniuskathedraal is een prachtig huis van God dat we graag openstellen voor bezoekers. Het gebouw is tegelijk religieus erfgoed en huis van gebed. De kerk moet een plek kunnen zijn waar mensen vanuit de drukte van de stad even naar binnen lopen om de stilte op te zoeken, het gebouw kunnen bewonderen, een kaarsje kunnen opsteken of op adem kunnen komen.

Om de kerk dagelijks tussen 12.00 en 16.00 uur voor publiek te kunnen openen hebben we extra vrijwilligers nodig. Bent u gastvrij en behulpzaam? Wilt u af en toe een middag toezicht houden bij de openstelling? Meld u dan aan bij het parochiesecretariaat, via 076 5215764 (di t/m do tussen 09.00 en 12.00 uur) of via info@parbc.nl.