Speciale Nieuwsbrief

voor zondag 19 april

Paasboodschap van de pastores

Namens het pastorale team wenst Norbert Schnell ons een Zalig Pasen. In zijn paasboodschap aan alle parochianen wijst hij erop hoe de vreugde de grondtoon is van het christelijk leven.

Kijk regelmatig op onze website voor nieuwe videoboodschappen of abonneer je op ons YouTube-kanaal!

Voedselbank dankbaar voor inzameling

Aan de oproep om levensmiddelen in te zamelen voor de voedselbank hebt u ruimschoots gehoor gegeven. Elke dag worden er allerlei producten achterin de kerk achtergelaten. Pastoor Steven de Koning heeft inmiddels een eerste hoeveelheid bij de voedselbank afgeleverd. Ze zijn u dankbaar voor de inzameling. Vooral de gezinnen die nu moeilijk rond kunnen komen profiteren ervan. Een goed werk dat we ook in de paastijd blijven voortzetten!

Paaswens van de kinderen

Verschillende gezinnen zijn thuis druk bezig geweest om alle bezoekers van de kerk op een speciale manier een Zalig Pasen te wensen. Douwe en Berend-Jan Boer hebben prachtige kaarten gemaakt met daarop een versierd kruis en een paaswens. Het gezin van Marc de Koning bakte heerlijke cake voor bij de koffie thuis, met daarbij een gebed:

“Heer, laat over ons de geest van liefde komen. Maak dat wij, gezuiverd, ons leven laten kleuren door onze doop in uw Naam. Maak ons allen één van hart, dat wij verbonden met U en met elkaar teken zijn van trouw, liefde en hoop voor velen. Amen.”

Digitaal gebedsmateriaal voor zondag

Voor zondag 19 april is er weer digitaal gebedsmateriaal ontwikkeld. Daarmee kunt thuis vorm geven aan de zondag.

Het materiaal bestaat o.a. uit een link naar de livestream vanuit de H. Antoniuskathedraal, een overweging bij de lezingen, een overzicht van dingen die u met de kinderen kunt doen, de gebedsintenties van onze parochie en downloads van het liturgieboekje en de lezingen. Ok vindt u er een gebed voor de geestelijke communie en tips om de liturgie thuis met aandacht mee te vieren.

Online collecte

Wanneer u thuis de eucharistieviering volgt vanaf uw computer of iPad is er geen collecteschaal waar u een bijdrage kan geven voor het werk van de parochie. Met een overmaking kunt u uw gift voor de collecte toch bijdragen.

Juist in deze tijd proberen we u zoveel mogelijk pastoraal nabij te zijn. Onder andere met de livestreams, maar ook met online gebedsmateriaal, de dagelijkse openstelling, korte videoboodschappen van onze pastores en door met u thuis te spreken via de telefoon.

Om al deze inspanningen te ondersteunen kunt u uw gave overmaken op  bankrekeningnummer NL47 RABO 0300 685 726 o.v.v. ‘collecte’. Hartelijk dank voor gave!

Parochie neemt livestream over

De afgelopen dagen heeft Marc de Koning van het bisdom Breda de live uitzendingen vanuit de kathedraal verzorgd. Nu nemen wij het van hem over. Afgelopen woensdag hebben Steven van Roode en Hennie Vaatstra een test gedaan met beeld en geluid. Op een aantal adapters na die nog bezorgd moeten worden, is alles gereed. Zondag is de eucharistieviering om 10.30 uur dus – deo volente – te volgen via het YouTube-kanaal van de parochie.

Op zondag 26 april is de uitzending vanuit de kathedraal overigens vanaf 10.00 uur te volgen op NPO2. De opnames worden dan verzorgd door KRO/NCRV.

Hoe ziet jouw ‘huiskerk’ er uit?

Dat was de vraag in de nieuwsbrief van vorige week. Nu we voorlopig niet in ons kerkgebouw samen kunnen komen om de eucharistie te vieren, kunnen we thuis de vieringen volgen via de televisie of het internet. Zo zitten we allemaal op hetzelfde moment in onze eigen ‘huiskerk’. Het is belangrijk daar echt wat van te maken.

We hebben inmiddels al een aantal inzendingen binnen gekregen, waarvan u er hier één ziet. Die laten mooi zien hoe we allemaal aandacht besteden aan onze eigen ‘huiskerk’.

We zijn nog steeds heel benieuwd! Maak een foto van jouw ‘huiskerk’ en stuur die naar de parochie op: info@parbc.nl. Van alle inzendingen maken we uiteindelijk een collage die een mooi beeld geeft van hoe we apart van elkaar toch samen rond onze Heer samenkomen.

Opgestane Heer Jezus Christus,
U hebt met uw opstanding de dood overwonnen.
U hebt de steen weggerold
die mij belemmert om te leven.
Schenk mij vandaag het geloof
dat de liefde sterker is dan de dood.

Amen.