VIERDE ZONDAG DOOR HET JAAR

Zaterdag 2 februari (vierde zondag door het jaar)

17.00  Catharinakerk: St. Josephkoor

Zondag 3 februari

10.30  Antoniuskathedraal: St. Josephkoor; caritascollecte; koffiedrinken

VIJFDE ZONDAG DOOR HET JAAR

Zaterdag 9 februari

17.00  Catharinakerk: samenzang

Zondag 10 februari

10.30  Antoniuskathedraal: Kathedrale Cantorij

ZESDE ZONDAG DOOR HET JAAR

Zaterdag 16 februari

17.00  Catharinakerk: samenzang

Zondag 17 februari

10.30  Antoniuskathedraal: cantor; parochiecafé

ZEVENDE ZONDAG DOOR HET JAAR

Zaterdag 23 februari

17.00  Catharinakerk: St. Josephkoor

Zondag 24 februari

10.30  Antoniuskathedraal: Kathedrale Cantorij

Actie Kerkbalans: uw bijdrage is hard nodig!

‘Mijn huis is een huis van gebed voor alle volkeren. Gaat, en maakt alle mensen tot mijn leerlingen.’ Met deze woorden geeft Jezus aan dat kerk-zijn verschillende kanten kent: gebed tot God, openstaan voor iedereen, oog hebben voor de ander en erop uit trekken om het Evangelie te verkondigen. Daar willen we met onze geloofsgemeenschap handen en voeten aan geven. Daarbij is uw steun hard nodig. Niet alleen door de handen uit de mouwen te steken, maar ook door uw financiële bijdrage. Zonder úw gift kunnen we maar weinig ondernemen. U kunt nog altijd doneren op rekening NL23 INGB 0001 4555 76. Lees meer op onze website.

Aftrap Life Teen Breda

Heb jij ook weleens dat je je als tiener wat alleen voelt in je parochie? Heb je weleens vragen over je geloof en begrijp je niet altijd evenveel van een eucharistieviering? Of vind je het misschien gewoon superleuk om tieners te ontmoeten en samen met hen op onderzoek te gaan naar wie God is, wat het katholieke geloof eigenlijk inhoudt en wat dat voor jou persoonlijk betekent? En dat alles natuurlijk ook nog eens met een portie gezelligheid, spellen én snacks. Dan is het zeker iets voor jou om naar Life Teen Breda ‘De Postduiven’ te komen! Iedere tweede zondag van de maand is er een avond voor tieners van 17.45 tot 20.30 uur aan de Ginnekenweg 331. We starten op zondag 10 februari. Meer informatie kun je vinden op https://sintfranciscuscentrum.nl/jongeren/aftrap-life-teen-breda.

Caritascollecte februari

In het weekend van 2 en 3 februari wordt er gecollecteerd voor de caritas. De opbrengst is bestemd voor het werk van de stichting ‘Because we care’, waarbij Marga Vermeulen uit Prinsenbeek vrijwilligster is. De stichting verzorgt dagelijks 1300 ontbijtjes voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. Zij leven er onder erbarmelijke omstandigheden te midden van kou en modder, met nauwelijks voeding, hygiëne of sanitair. Ook verstrekken de vrijwilligers babypakketten voor moeders die net bevallen zijn. Met uw gave kan de stichting dit werk blijven doen. Hartelijk dank voor uw gave!

Verbranding van palmtakjes

Op Aswoensdag 6 maart worden we op ons voorhoofd getekend met een askruisje. Die as komt van de verbrande palmtakjes van afgelopen jaar. Tot zondag 3 maart kunt u uw oude palmtakjes achterin de kerk inleveren. Ze worden dan verbrand en tot as vermalen. De as wordt niet alleen voor onze eigen parochie gebruikt. Aan het einde van de aswoensdagviering krijgen diakens uit het hele bisdom de gezegende as mee om in hun eigen parochie op te leggen op plaatsen waar geen priester is.

Voorprogramma bisdombedevaart

In het voorprogramma van de bisdombedevaart naar Italië is er deze maand een filmavond. Op dinsdag 12 februari vanaf 17.30 uur wordt op Bovendonk in Hoeven de film ‘The Way’ getoond, waarna Wiel Hacking de film nabespreekt. ‘The Way’ is een Amerikaanse dramafilm uit 2010 van Emilio Estevez. Hierin volgen we de hoofdpersonen in een spirituele tocht op zoek naar de innerlijke drijfveren van het leven. De filmavond is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie en voor aanmelden op sintfranciscuscentrum.nl

Bezoek van bisschop Saad Sirop Hanna uit Irak

Op zondag 10 februari zal de Chaldeeuwse bisschop Saad Sirop Hanna uit Irak te gast zijn tijdens de zondagsmis in onze H. Antoniuskathedraal. In 2006 is Hanna ruim een maand ontvoerd geweest door een groepering met banden met al-Qaeda. Hij kent de onderdrukking van christenen in het Midden-Oosten dus van nabij. We heten bisschop Hanna en de Chaldeeuwse christenen van harte welkom in onze kerk!

Vrijwilliger gezocht voor de financiële administratie

Bent u financieel onderlegd, digitaal vaardig en wilt u in de parochie een handje toesteken? Dan maken we graag gebruik van uw kennis en diensten! Voor onze financiële en leden-administratie zijn we op zoek naar iemand die onze penningmeester kan assisteren. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten? Neem dan contact op met het parochiesecretariaat via info@parbc.nl of 076 521 57 64.