TWEEDE ZONDAG VAN PASEN

Zondag 29 april

10.30 uur Antoniuskathedraal: St. Josephkoor

Parochiebedevaart: aanmelden kan nog tot 14 april

Geloven doen we samen! Op zaterdag 21 april maken we daarom samen een bedevaart om elkaar op een andere manier te leren kennen en gezamenlijk een dag met elkaar op te trekken. U kunt nog altijd mee!

Per touringcar reizen we naar Mariabedevaartsoord Scherpenheuvel in België. We vieren de H. Mis in de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel en bidden er gezamenlijk de rozenkrans langs de Rozenkransweg. Op de terugweg bekijken we nog het Begijnhof in Diest. De dag sluiten we af met een eenvoudig diner in het abdijcafé van Abdij Averbode.

De kosten bedragen €30 per persoon, kinderen kunnen mee voor €10 per kind. Kijk voor meer informatie op www.parochiebredacentrum.nl of in de folder achterin de kerk. Aanmelden kan tot 14 april via de antwoordkaart van de folder, de website of via info@parbc.nl.

Vind ons leuk op Facebook

Parochie Breda Centrum heeft ook een eigen Facebookpagina. U vindt er de speciale activiteiten die de parochie organiseert en beeldverslagen van bijzondere gebeurtenissen. Blijf ook via Facebook betrokken op wat er in de parochie speelt door de pagina een like te geven: https://www.facebook.com/Parochie-Breda-Centrum-453594361687501/

Caritascollecte voor Lwengo

Op zondag 8 april wordt er na de mis gecollecteerd voor de Bavelse Stichting Ubuntu. Deze vraagt een bijdrage voor de aanplant van eucalyptusbomen in Lwengo, een arm landelijk gebied in Oeganda. Samen met de lokale bevolking is Wendy van Gestel uit Bavel betrokken bij de bouw van faciliteiten om de zelfredzaamheid van de kansarme bevolking te stimuleren. Er is al veel gedaan: er zijn landbouwprojecten gestart en waterputten gebouwd, er is een basisschool opgezet en er is een dagbesteding voor kinderen met een beperking.

Lwengo heeft op dit moment geld nodig voor de aanplant en uitbreiding van een bos met in totaal 300.000 eucalyptus-bomen. De aanplant gaat niet alleen ontbossing tegen, maar schept ook banen voor de jongeren die het bos gaan onder-houden. Voor uw gave zegt de Parochiële Caritas Instelling hartelijk dank.

Theater in de kerk

Op zaterdag 14 april 2018 vindt weer Theater in de Kerk plaats in de H. Antonius van Paduakerk te Lepelstraat. Bij deze diocesane activiteit vormen tieners en jongeren, onder begeleiding van deskundige workshopleiders, in één dag een Bijbelverhaal om tot een waar theaterstuk. Het verhaal dat dit jaar centraal staat is dat van Daniël. Jawel, het verhaal van die wijze, dappere man die in de leeuwenkuil wordt gegooid, maar door God beschermd wordt. "Sterk als een Leeuw". Dat belooft wat! Je kunt je tot 8 april aanmelden door een bericht te sturen naar theaterindekerk@outlook.com.

Roepingenzondag

Op zondag 22 april staat de Kerk stil bij de roeping tot diaken of priester. Om 15.00 uur is er op de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk in Hoeven een bijeenkomst van de Gebedskring Roepingen. Pater Nicolaas Sintobin SJ, internetpastor, zal een inleiding geven. Verder zal de vernieuwde website van roeping.nu worden gepresenteerd. waarvoor vijf nieuwe video’s zijn. Aansluitend wordt in de kapel het avondgebed gebeden. U bent allemaal van harte uitgenodigd om bij deze bijeenkomst te zijn. U wordt ook opgeroepen te blijven bidden voor roepingen. Daarvoor liggen achterin de kerk speciale gebedskaarten.