Goede Week 2018

19.00 uur Antoniuskathedraal; St. Josephkoor

GOEDE VRIJDAG VAN HET LIJDEN EN STERVEN VAN DE HEER

Vrijdag 30 maart

15.00 uur Antoniuskathedraal: St. Jospehkoor (Kruisverering)

19.00 uur Antoniuskathedraal: cantor (Kruisweg)

VERRIJZENIS VAN DE HEER

Zaterdag 31 maart

21.00 uur Antoniuskathedraal: Kathedrale Cantorij (In de heilige nacht: paaswake)

Zondag 1 april

10.30 uur Antoniuskathedraal: Kathedrale Cantorij (Dagmis)

MAANDAG ONDER HET OCTAAF VAN PASEN

Maandag 2 april

10.30 uur Catharinakapel: samenzang

Gods liefde ontvouwt zich

Op de drie dagen van Pasen vieren we als christenen het lijden, sterven en verrijzen van Jezus. Drie prachtige dagen met indrukwekkende vieringen die je niet mag missen! Drie dagen waarin Gods liefde zich aan ons ontvouwt. Op Witte Donderdag wast Jezus in dienstbaarheid de voeten van zijn leerlingen en geeft Hij zichzelf uit liefde in de heilige Eucharistie. De plechtigheid van Goede Vrijdag maakt je stil, zodat je intens kan ervaren dat Christus stierf uit liefde. In de Paaswake vieren we de verrijzenis: we ontvangen het Licht van Christus en luisteren naar de heilsgeschiedenis, we nemen nieuwe leden op door het doopsel en vernieuwen onze eigen doopbeloften. Daarna volgt het hoogtepunt, de heilige Eucharistie. In alles komt God ons uit liefde tegemoet. Kijk voor de vieringen van het Paastriduüm op de website van de parochie: www.parochiebredacentrum.nl. Kijk voor meer informatie op www.paastriduum.nl.

Bedevaart naar Scherpenheuvel

Op zaterdag 21 april gaan we met parochie Breda Centrum op bedevaart naar Scherpenheuvel. Op die manier willen we het 180-jarig bestaan vieren van zowel de Antoniuskathedraal als de Catharinakapel op het Begijnhof. Het wordt een reis om elkaar eens op een andere manier te leren kennen en gezamenlijk een dag met elkaar op te trekken. Want geloven doen we samen.

Per touringcar reizen we naar het Mariabedevaartsoord in België. Op het programma staan een H. Mis in de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel en, nadat we ons verzorgde lunchpakketje hebben gegeten, het gezamenlijk bidden van de rozenkrans langs de Rozenkransweg. Op de terugweg brengen we nog een kort bezoek aan het bijzondere Begijnhof in Diest. De dag sluiten we af met een eenvoudig diner in het abdijcafé van Abdij Averbode. De kosten bedragen €30 per persoon, kinderen kunnen mee voor €10 per kind. Kijk voor meer informatie op www.parochiebredacentrum.nl of in de folder achterin de kerk. Aanmelden kan tot 14 april via de antwoordkaart van de folder, de website of via info@parbc.nl.